Destination Vemdalen

Välkommen hem!

Fjällivet erbjuder aktiviteter året runt och något för alla.

Ett drömliv året om eller som en tillflyktsort att samla kraft några gånger per år. Levande byar och skidorter som Björnrike, Vemdalskalet och Storhogna-Klövsjö på ett liftkort med ca 35 liftar och ca 58 nedfarter.

Vad passar just dig?

Vemdalen (by)

Levande by året runt med stort engagemang inom idrott och kultur.

Vemdalens IF med såväl alpint, längd, cykel, fotboll, gym och gruppträning.

Hembygdsgård med marknader, midsommarfiranden och mycket mer.

Aktiv skola med F-åk6, bensinmack, ICA och Coop, restauranger, bageri, bygghandel, sportaffärer och paddelhall. Inom kort står även en aktivitetshall klar. Ett populärt fotobjekt är kyrkan från 1763 och dess klockstapel. Nya företag etablerar sig i byn, Vemdalen växer så hittar du inte ett befintligt boende erbjuds en variation på detaljplanerade tomter. Fjällhubben för co-workers, en arbetsplats för alla.

Björnrike

Snösäkert och familjevänligt skidområde med anor från 60-talet där det mesta av boendet är liftnära. Här ligger husen på solig sydsluttning med utsikt mot Sonfjället. Skidåkning för alla, långa härliga carvingbackar och en av fjällvärldens populäraste snowpark. Självklart finns det en snowpark för de minsta i det populära barnområdet Björnvallen.

Längdspårcentral högt upp fjället med förbindelsespår och leder till Vemdalsskalet och vidare till Storhogna. Grillplatser, afterski, restauranger, skidshop och mycket mer.

Många väljer Björnrike som permanet boende med en skön puls på vinterhalvåret och en lugn plats med samma magiska panoramautsikt på sommaren.  Ingen skoteråkning inom området. Endast 5km till skolan i Vemdalen. Boendet består mestadels av fristående hus/stugor, mindre bostadsrättsföreningar och kommersiella uthyrningslägenheter.

Vemdalsskalet

Med anor från 30-talet när Vemdalsskalets högfjällshotell började att byggas, det ser lite annorlunda ut idag. Här har skapats ett centrum, ett torg med butiker, restauranger och turistinformation. Här finns boendet som passar alla, små mindre fjällstugor, till liftnära lägenheter i större komplex eller magnifika lodgestugor.

Här väljer du vad som passar din livsstil. Fjällorten är öppen nästintill året runt och lockar de flesta med en aktiv livsstil. Vintern erbjuder alpin skidåkning, längdspår, berömda afterskier, våffelstugor med vesseltrafik, guidade skoter- och slädhundssafari.

Sommaren lockar såväl erfarna fjällvandrare som nybörjare. cykelleder, pumptracks, klätterpark. Några av liftarna är även öppna sommartid.

Storhogna/Klövsjö

Här samsas längdåkare inför Vasaloppet tillsammans med motionärer i spåren.

En blandning av fastigheter med mysiga små timmerstugor och luxuösa fjällboenden. Det finns något för alla. Storhognas alpina skidåkning ligger ovan trädgränsen och i Klövsjö finns de svarta pisterna- skidåkarnas ort. Liftnära, längdnära och skoternära boenden. Två välbesökta hotell är Storhogna högfjällshotell & spa samt Klövsjöhotell.

Sommaren bjuder på vandringsleder, vattenfall, spabesök, träningsläger och mycket mer.

Klövsjö (by)

En av Sveriges vackraste boende, en levande landsbygd med skola, mathantverk och bygghandel. Klövsjön med båt- och badplats. Hembygdsgård och Pålletorpet med sin forbondehistoria bevarat.  Arbetshubben Kollektivet erbjuder en arbetsplats tillfälligt eller en gemenskap året runt.

Klövsjö golfbana 18 hål är en teknisk bana i fjällmiljö. Fettjeåfallet med sina 60 meters fallhöjd och stenlagda stig, är värt ett besök såväl sommar som vinter.

Hede

Med Sånfjället i blickfånget. Skola upp till högstadiet och vårdcentral med snabbakut. Butiker och tillverkningsindustri. Området kallas Sonfjällbygden, med en av Sveriges nationalparker Sonfjället. Hedeviken erbjuder många strandnära lägen vid älven.

18 håls golfbana med parkkaraktär. Länd och skidskyttestadion. Till stor del permanent boende, villor, gårdar med även sommar- och vinterstugor. Här finns Hedlanda områdets egna flygplats med laddstation för bilar och lastbilar.

Sveg

Kommunen Härjedalens centralort med kommunhus och skola upp till gymnasiet.

Här blandas yrkesutbildningar med såväl längd- som alpint gymnasium.

Badhus, golfbana, ishall, ridhus, handel och mycket mer. Sveg ligger invid Ljusnan och här har Inlandsbanan en tågstation, Svegs flygplats med inrikesflyg till Arlanda.

Åsarna

Längdparadiset Åsarna skicenter, med kända namn som Wassberg, Mogren och många fler.

Åsarna IK är en välrepresenterad klubb på elitnivå. Här erbjuds fjällgymnasium i samarbete med Svenstavik som är centralort i Bergs Kommun.

Hör av dig om du vill veta mer

    Jag samtycker till behandling av personuppgifter enligt personuppgiftspolicy.