Övriga Jämtland

En region att längta till och att växa i och ledande inom utvecklingen av besöksnäringen.

Svaret på varför så många vill besöka området och väljer att stanna för att bosätta sig och arbeta i området. Jämtland-Härjedalen erbjuder ett fjälliv vart man än sig vänder i den Jämtlänska naturen. Republiken Jämtland med sin egna president Eva Röse och ”Jamtflaggan” som symboliserar, Jämtlands blå himmel, Härjedalens vita fjäll och Ragundas gröna skogar.

Välkommen till Jämtland denna fagra del av Sverige.

Storsjöbygden

Orterna kring storsjön erbjuder ett sjöliv med fjällnära boende.

Boenden i tätorten Svenstavik eller unika lägen vid vattnet, i vikar och på höjder.

Annersia

”På andra sidan” direkt översatt från jämtskan, även kallat ”Bättersia”. En handfull byar som ligger längs Storsjöns strand. Vallsundsbron från 1998 förbinder Frösön/Östersund med Annersia som blivit ett populärt område att flytta till. Här blandas bördiga åkrar med nya villor och mindre stugor, vissa med egen båtplats. Cirka 20minuter från Östersunds centrum.

Vandrings och cykelleder, längdspår vid tex Svartsjöarna på vintern. Via annersia tar du dig till Andersöns naturreservat samt Isön och vidare till Norderön med färja.

Frösön

Med Peterson-Bergers sommarhagen, till innovativa utvecklings företag. Länets största flygplats med såväl inrikes som utrikesflyg. Golfbana, skidbacke, cykling, vandring.

Båt- och sjöliv. Här finns stort utbud med bostadsrättföreningar för det mesta i endast två-tre våningar. Villor med utsikt mot fjäll eller Östersund.

Östersund

Centralorten i Jämtlands län med fotboll-, basket-, hockey-, travsport-, längd- och skidskyttearenor i världsklass. Det forskas inom turism och mycket mer på Mittuniversitetet. Hela Östersunds stad är en arena med festivalen Storsjöyran i centrum.

Staden som breder ut sig från Storsjöns strand, lägenheter i centrum och såväl gamla som nya villakvarter. Tåget stannar mitt i centrum, regionsjukhuset ligger centralt, museet Jamtli med länets levande historia och Gaaltije det samiska museet som sprider kunskap om den samiska kulturen. Ett fjälliv med stadspuls.

Hör av dig om du vill veta mer

    Jag samtycker till behandling av personuppgifter enligt personuppgiftspolicy.